Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua. Saya disini ingin memaparkan maklumat-maklumat berikut bukannya bertujuan mematahkan semangat korang bagi yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia online. Cuma saya ni terpanggil untuk membantu korang-korang semua dengan ilmu saya ada dan yang termampu.

Saya sedih, bila pulang ke kampong halaman.. saya terkejut kerana program-program epoint ni dah makin lama melampau dan kadang-kadang tu melampaui batas dengan mempengaruhi mereka2 ni dengan janji-janji kosong yang mereka berikan dengan menyertai program-program epoint yang tumbuh bagaikan cendawan ni.

Terus-terang saya katakan memang saya tak kisah la kalau program-program yang gunakan epoint ni didaftarkan dengan bank Negara ataupun paling tidak tunjukkan bukti bahawa fund yang dilaburkan ini betul-betul digeneratekan untuk menghasilkan pulangan sepertu yang dijanjikan.. saya pun amat setuju dan sokong. Tapi, majoriti ataupun boleh dikatakan semuanya program-program yang menggunakan epoint ni berasal dari team yang sama dan yang paling sedihnya ramai yang yakin bahawa program-program ini memang berasal dari overseas..kononnya.

Ok, bagi sesiapa yang berminat nak tahu lebih lanjut sila add saya di YM : aeli_yatt@yahoo.com dan kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang apa-apa program yang lain sila bagitau. Dan kalau korang nak berdebat tentang maklumat yang saya paparkan pun silakan.. saya akan bagitau macam mana saya dapat kesemua bukti-bukti dan maklumat ini.

Sekian. Wassalam.

1)

Domain: winlifund.com

Ok program ni paling banyak info yang saya dapat selepas korek guna tools yang saya ada.
Berikut ialah history bagi whois domain Winlifund sejak dari 2006-12-24 .

Registrant:
pnqsolutions
B1-03-17, Jalan SR 1/9,
Section 9, Taman Serdang Raya,
Seri Kembangan, NA 43300
MY

Biganet Marketing
B3-3-01, Blk 3, Pandan Court
Jln Mewah 4, Tmn Pandan Mewah
Ampang, NA 68000
MY

Administrative Contact:
Chan Yee, Lum
B3-3-01, Blk 3, Pandan Court
Jln Mewah 4, Tmn Pandan Mewah
Ampang, NA 68000
MY
+1.60122989950 Fax: +1.60122989950

Domain name: WINLIFUND.COM

Administrative Contact:
ahmad, hamdan pjstar@yahoo.com
B1-03-17, Jalan SR 1/9,
Section 9, Taman Serdang Raya,
Seri Kembangan, NA 43300
MY
+1.60192404379 Fax: +1.60389418310

Technical Contact:
ahmad, hamdan pjstar@yahoo.com
B1-03-17, Jalan SR 1/9,
Section 9, Taman Serdang Raya,
Seri Kembangan, NA 43300
MY
+1.60192404379 Fax: +1.60389418310

Registrar of Record: REGISTERFLY.COM, INC.
Record last updated on 20-Dec-2006.
Record expires on 21-Dec-2007.
Record created on 21-Dec-2006.

Domain servers in listed order:
DNS1.REGISTERFLY.COM 216.40.47.15
DNS3.REGISTERFLY.COM 204.50.180.55
DNS2.REGISTERFLY.COM 216.40.47.16

IP owner domain ni :

2006-12-22 : 202.71.103.8

2007-02-03 : 202.71.103.8

Ini info yang aku dapat setelah aku korek-korek guna TOOL yang aku ada. And cuba korang tengok kat whois tu… ada nama company pnqsolutions.

Lepas buat search kat google aku jumpa ni :

http://www.pnqsolutions.com/contact.asp

Menarik tak? Apa kena-mengena company ni dengan Winlifund? Apasal history Winlifund tertera nama company diaorang? Dahla tertera nama company diaorang.. alamat pun sama.

2) Program baru yang akan launch tak lama lagi :

http://www.dnfund.net

Program ni ada 10 website host di dalam server yang sama. Ini ialah domain-domain dalam server tersebut.

Seperti yang kita sedia maklum, domain dnfund.net sudah diprivatekan. Tapi, domain-domain lain didalam server masih mempunyai data-data/whois yang tidak diprivatekan. Dari kajian yang mendalam terhadap website-website tersebut majority website-website tersebut mempunyai WHOIS dari Malaysia. Berikut ialah detail whois yang saya jumpa :

Registrant:
Jay Lim
L36 Citibank Tower
Kuala Lumpur, WP 50450
Malaysia

Registered through: GoDaddy.com, Inc. (http://www.godaddy.com/)
Domain Name: ELLIOTTSADLERMUSIC.COM
Created on: 22-Nov-06
Expires on: 22-Nov-07
Last Updated on:

Administrative Contact:
Lim, Jay
L36 Citibank Tower
Kuala Lumpur, WP 50450
Malaysia
(702) 552-7442

Technical Contact:
Lim, Jay
L36 Citibank Tower
Kuala Lumpur, WP 50450
Malaysia
(702) 552-7442

Domain servers in listed order:
NS1.WEBHOSTING88.NET
NS2.WEBHOSTING88.NET

3) http://www.eaindex.com

Ok, program ni memang kelakar sangat. Coz walaupun orang ramai join.. tapi program ini mempunyai 123 website di dalam server yang sama! Dan salah satu dari website tersebut mempunyai satu website yang seakan-akan program FICAL. Program ini masih belum launch!

Lihat disini : http://www.emxfund.com

Melalui tools yans saya ada juga membolehkan saya periksa history nameserver bagi program EAINDEX ini saya mendapati mereka menggunakan nameserver dari company http://www.webhosting88.net/ pada tarikh : 2006-09-11 sama seperti program http://www.dnfund.net/ yang masih dalam pelancaran.

Dan melalui pencarian yang mendalam terhadap webhosting88 ni saya telah berjumpa banyak program-program hyip yang SCAM dulu-dulu terlibat dengan hosting ini. Dan melalui pencarian yang mendalam saya telah menjumpai alamat whois ini :

GetHosted Solutions
Danny Goh ( )
+60.122265202
Fax: +60.380706549
D419, Sri Anggerik 1
Jalan Bandar Puchong Jaya
Puchong, SELANGOR 47100
MY

4) http://www.azcapitalclub.com

Ok program ni dah scam dah pun. Program ini mempunyai history whois pada tarikh 2007-01-27 yang menggunakan nameserver ezydomain.com . Melalui pemeriksaan terhadap whois lama ezydomain ini ianya terdapat maklumat ini :

Cache Date: 2002-10-22

Administrator:
Lim Chung Keng keng@web.cc +6.03.56216788
DotCC Limited
Lot 3, Jalan SS 13/4, Subang Jaya Ind. Estate
KL,WP,MY 47500

Technical Contactor:
Lim Chung Keng keng@web.cc +6.03.56216788
DotCC Limited
Lot 3, Jalan SS 13/4, Subang Jaya Ind. Estate
KL,WP,MY 47500

Cache Date: 2004-12-12

Registrant Contact:
Web Commerce Communications Limited
Client care ( clientcare@webnic.cc )
Lot 3, Jalan SS 13/4 Subang Jaya Ind Estate
Subang Jaya, Selangor, MY
P: +603.56216788 F: +603.56367320

Administrative Contact:
Web Commerce Communications Limited
Client care ( clientcare@webnic.cc )
Lot 3, Jalan SS 13/4 Subang Jaya Ind Estate
Subang Jaya, Selangor, MY
P: +603.56216788 F: +603.56367320

Latest Cache Date: 2007-02-08

Registrant Contact:
Web Commerce Communications Limited
Client care ( support@webnic.cc )
Lot 2-2, Incubator 1, Technology Park Malaysia Bukit Jalil
Kuala Lumpur, WP, MY 57000
P: +603.89966788 F: +603.89968788

Administrative Contact:
Web Commerce Communications Limited
Client care ( support@webnic.cc )
Lot 2-2, Incubator 1, Technology Park Malaysia Bukit Jalil
Kuala Lumpur, WP, MY 57000
P: +603.89966788 F: +603.89968788

5) http://www.abfund.us

Untuk program ni, di dalam servernya terdapat 4 website berada dalam server yang sama. Website2 tersebut ialah :

Abfund.biz
Payit4profit.biz
Payit4profit.net
Afcapital.biz

Kesemua website-website tersebut termasuk http://www.abfund.us/ pernah menggunakan nameserver Hknet21.com. Nameserver ini pernah digunakan oleh program SCAM http://www.azcapitalclub.com/ .

6) http://www.jinlicapital.com

Program ini mempunyai history yang menyatakan admin yang mengakses server ni melalui IP berikut :

202.71.103.7 ( IP Malaysia )

7) http://www.swisscityfund.com/

Program ini terdapat 2 website lain yang berada didalam satu server. Website-website tersebut ialah :

Powerindexs.com dan Euro-ecash.com

8) http://www.ecashfinance.com

Program ni dalam server dia ada 433 site yang sama2 dalam server dia.

9 ) http://www.buyebarrel.com

Program ni pernah mengunakan namersever Hknet21.com iaitu program yang sama dengan http://www.azcapitalclub.com/ dan http://www.abfund.us/

10 ) http://www.swedenfund.com

Di dalam server program ni terdapat 3 website lain didalam satu server. Website2 tersebut ialah :

1) Esuissefund.com

Registrant:
consultant
1000 mei hwa terrance
ampang, kl 110110
MO

Registrar: DOTSTER
Domain Name: ESUISSEFUND.COM
Created on: 12-OCT-06
Expires on: 12-OCT-08
Last Updated on: 12-OCT-06

Administrative Contact:
fund, eswiss eswissfundmail@yahoo.com
Consultant
1000 mei hwa terrance
ampang, kl 110110
MO
0755-7654321
0755-7654321

Technical Contact:
fund, eswissfund eswissfundmail@yahoo.com
consultant
1000 mei hwa terrance
ampang, kl 110110
MO
0755-7654321
0755-7654321

2) Swedenmutualfund.com
3) Uctbank.com

Administrative, Technical Contact:
nixon, yap nixonyap@hotmail.com
6215
Kuala Lumpur, W.P 52100
MY
6012333333

11) http://www.eukgold.com

Program ni terdapat 1 lagi website didalam server yang sama. Website tersebut ialah : http://www.al-arabic.com

12) http://www.em-pay.com

Program ini setelah saya periksa mempunyai whois history bertarikh : 2006-08-16

Registrant:
WL Chai
P-3-07 Kenanga Apartment
Taman Putra Perdana
Puchong, Selangor 47100
Malaysia

Registered through: GoDaddy.com, Inc. (http://www.godaddy.com/)
Domain Name: EM-PAY.COM
Created on: 23-May-06
Expires on: 24-May-07
Last Updated on: 23-May-06

Administrative Contact:
Chai, WL wlchai@wlcsolutions.com
P-3-07 Kenanga Apartment
Taman Putra Perdana
Puchong, Selangor 47100
Malaysia
60123271103

Technical Contact:
Chai, WL wlchai@wlcsolutions.com
P-3-07 Kenanga Apartment
Taman Putra Perdana
Puchong, Selangor 47100
Malaysia
60123271103

Domain servers in listed order:
NS1.FNBS.NET.MY
NS2.FNBS.NET.MY

Itu je lah buat masa ini yang saya kupas. Walau macam mana pon, kepada sesiapa yang berminat nak tahu lebih lanjut terhadap apa2 sahaja program yang ada kat luar tu.. ataupun nak discus lebih lanjut meh add saya kat yahoo anda : aeli_yatt@yahoo.com

wassalam.

Sumber : Forum CariGold